ניקוי פנים לעור יבש מתבצע גם בבית באופן יומיומי וגם במרפאות קוסמטיקה באופן תקופתי. חשוב להתאים את התכשירים השונים לעור היבש, ולהקפיד על החדרת שומנים בריאים לנקבוביות העור. איך עושים את זה? בריף קצר על עור יבש
אל תייבשו אותו: מטפלים בעור יבש
הדבר החשוב ביותר בטיפול בעור יבש הוא התחלת הטיפול מוקדם, עם סממני היובש הראשונים. למרבה הצער רובנו נוטים לדחות את הטיפול בעור יבש עד למצב בו היובש ניכר במראה, ולא רק בתחושה. אז מתחילים לטפל בו בבהילות. חשוב לדעת שטיפול מוקדם מונע מצבי יובש קיצוניים, קמטים, קילופים ופצעי יובש.
הדבר הבא הוא התמדה בטיפול ושמירה מוקפדת של שמירת טיפוח הכוללת ניקוי פנים לעור יבש, קרמים ותכשירי לחות יומיומיים. לבסוף, טיפולי פנים מקצועיים אחת לתקופה מסייעים לעור להבריא ולהישאר רענן.
שגרת טיפוח יומית
- ניקוי: ניקוי פנים לעור יבש צריך להיות מותאם היטב, אחרת הוא עלול להחמיר חלילה את מצב העור. יש לבחור בתכשיר ניקוי עדין, היפואלרגני וללא חומרי ריח. זה חשוב אמנם גם כשמדובר בניקוי פנים לעור שמן, אך עור יבש נוטה יותר לתגובות אלרגיות. נרחץ את הפנים במים קרירים חמימים, הם מייבשים פחות. לבסוף, לאחר ניקוי פנים לעור יבש חשוב להקפיד לייבש אותם מייד בטפיחות עדינות, עם מגבת רכה.
- לחות: נקפיד למרוח קרם לחות עשיר בוויטמין e בוקר וערב. לפני חשיפה לשמש, נקפיד תמיד להשתמש בקרם הגנה.
טיפולי פנים לעור יבש נותנים מענה משלים לשגרת הטיפוח היומית.
ניקוי פנים לעור יבש – ניקוי עמוק תקופתי: מעבר לניקוי היומיומי בבית, ישנם תכשירים לניקוי עמוק שדורשים הכשרה מקצועית בתחום הקוסמטיקה. טיפול וניקוי בתכשירים אלו מתבצעים במכוני קוסמטיקה.
פוטותרפיה לעור יבש: מסכות פנים חדשניות שמכילות גופי תאורה מהוות דרך טיפול חדשה ואפקטיבית למגוון בעיות עור – טיפול באור. כל סוג של עור מתאים למסכה ייעודית. דרך הטיפול הזו מתאימה גם לעור יבש ואפילו יבש מאוד, כזה שלא מגיב לטיפול במשחות ותכשירים.
ניקוי פנים לעור יבש: ממה יכול להיווצר היובש בפנים?
מזג אוויר: למזג האוויר, כידוע, השפעה ניכרת ומהירה על העור שלנו. יש כאלה שמרגישים את התחלפות העונות בעור שלהם לפני כל סימן אחר כמו שינויי טמפרטורה… בעונות המעבר ובתקופת החורף העור של כולנו נוטה להתייבש במיוחד.
המצב של עור שהוא יבש מלכתחילה עלול להחמיר בתקופות אלו. קוסמטיקאית מנוסה תדע לזהות זאת ולהתאים טיפולי פנים לעונת החורף או לעונות המעבר.
מחלות עור כרוניות: אטופיק דרמטיטיס וסבוריאה דרמטיטיס הן מחלות כרוניות של העור, שבהן תהליכים דלקתיים נוטים לפגוע בייצור תאי האפידרמיס (שכבות העור החיצוניות).
בקרב מטופלים עם מחלות עור כרוניות היובש עלול לגרום לפצעים לבנים שטוחים או פצעונים קטנים אדומים, קשקשים, אדמומיות וגרד ועד למצב של צריבה בלתי נסבלת בעור. לפי מגזין Facial Online, המוערך כמגזין מקצועי ומקיף בתחום האסתטיקה ובריאות העור, ישנם כיום טיפולי פנים ותכשירים שמתאימים במיוחד לסובלים מאטופיק או סבוריאה דרמטיטיס, ומסייעים בהחלמת העור מהתקף ובמניעת התפרצות של התקפים נוספים.
טיפולי לייזר וניתוחים פלסטיים: טיפולי לייזר שונים (למשל, טיפולי לייזר להסרת פיגמנטציה, להסרת שיער, לאקנה או לצלקות אקנה) עלולים להביא לגרד ויובש בעור כך גם ניתוחים פלסטיים. מומלץ לספר לקוסמטיקאית ולרופא העור על כל טיפול או ניתוח אסתטי, ולהתייעץ אתם על דרך הטיפול ביובש. למשל, טיפולי פנים אחרי ניתוח אף או אחרי לייזר, יהיו מותאמים למצב העדין של העור המחלים. גם אם יש צלקות זמניות, חשוב לטפל בעור ברגישות יתרה.
שאלות ותשובות
יובש בפנים נגרם בדרך כלל מבעיה בתפקוד בלוטות החלב ובלוטות הזיעה. הבלוטות הללו אחראיות על הפרשת שמנים טבעיים שמרככים ומגנים על העור. כאשר הן אינן פועלות כראוי, העור הופך יבש ומגורה יותר.
גורמים אחרים ליובש בפנים:
- גיל – עם הגיל קיימת ירידה בתפוקת השמנים הטבעיים.
- תנאי מזג אוויר – חשיפה לרוח, שמש, חום או קור יכולים לייבש את העור.
- תזונה לקויה – חוסר בוויטמינים ומינרלים מסוימים.
- מחלות עור – דלקות עור מסוימות גורמות ליובש.
- תרופות – תרופות מסוימות יכולות להשפיע על בלוטות העור.
כן, חשוב להתאים את מוצרי הטיפוח לסוג העור כדי לנקות אותו בצורה יעילה אבל מבלי לגרום ליובש, גירוי או נזק אחר.
עור יבש ורגיש דורש ניקוי עדין ללא חומרים מגרים. מומלץ להשתמש במוצרי ניקוי עדינים על בסיס ג’ל או שמן.
עור שמן דורש ניקוי יסודי יותר אבל עדיין עדין. מוצרים מבוססי חומצה סליצילית בריכוז נמוך יכולים לעזור.
עור מעורב דורש גישה מאוזנת – ניקוי יסודי יותר באזורי ה-T ועדין יותר על הלחיים וסביב העיניים.
עור בעייתי ונוטה לאקנה דורש מוצרים ממוקדים לטיפול בפצעונים וחיידקים לצד הרגעה וריכוך של העור.
מומלץ להיוועץ ברופא עור או קוסמטיקאית מקצועית.
פילינג יכול לעזור במידה ליובש בעור הפנים, אבל חשוב להשתמש בו בזהירות ובאופן מבוקר:
- פילינג עדין על בסיס חומצות פירות כמו חומצה גליקולית או לקטית יכול לעזור להסיר תאי עור מתים ולאפשר למוצרי לחות לחדור טוב יותר.
- פילינג כימי מבוסס חומצה סליצילית בריכוז נמוך (עד 10%) יכול גם כן לסייע בהסרת תאים מתים.
- יש להימנע מפילינג חזק ותדיר מדי, מכיוון שהוא עלול לגרום לגירוי, יובש ורגישות יתר של העור.
- חשוב לרכך היטב את העור לאחר הפילינג עם קרם לחות עשיר.
פילינג ביתי יכול לסייע במקרים מסוימים של עור יבש, אך חשוב להימנע משימוש יתר ולהשלים את הטיפול במוצרי לחות נכונים. יש להתייעץ עם קוסמטיקאית לפני שימוש.